søndag den 3. juni 2012

Bruger du også nettet til nyheder !

Langt de fleste danskere bruger kun danske netsider til at læse nyheder, skriver Aarhus Universitet. Det er ét af de resultater, der præsenteres i en ny rapport, der er udført som led i forskningsprojektet ’Offentlighedens nye grænseflader’. Rapporten er den første undersøgelse af danske internetbrugeres samlede mediebrug.
Undersøgelsen, der er gennemført i perioden 2008-2011, er finansieret af Det frie Forskningsråd med støtte fra Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. Projektet blev ledet af professor, dr. phil. Niels Ole Finnemann, Center for Internetforskning, Aarhus Universitet.
Foruden konklusionen om, de fleste danskere kun bruger danske netsider til nyheder, viser undersøgelsen også, at brugen af nettet er nuanceret og stærkt individualiseret.
Selvom over halvdelen af internet-brugerne bruger Google og Facebook, er langt størstedelen af danskernes internetbrug spredt på mange forskellige sider. Af ca. 1200 angivne favoritsider var størstedelen (75 %) kun nævnt af én respondent. Selvom internettet er alles medie, er det altså ikke dermed et massemedie, mener folkene bag den nye forskning.

Ingen kommentarer: