fredag den 1. juni 2012

Du bliver syg af bold i Ukraine !

EM i fodbold står for døren, og der er sikkert et par familier eller to, som har planlagt at tage deres fodboldglade børn med til den store begivenhed i Polen og Ukraine. Statens Serum Institut er dog bekymrede. De frygter nemlig, at danskerne slæber mæslinger med hjem, og at EM således vil føre til nye mæslingeudbrud i Danmark, skriver Ugeskrift for Læger.
Hundredetusinde unge danskere er nemlig ikke vaccineret mod mæslinger, fordi deres forældre har undladt at slæbe dem med til et stik hos lægen. De unge har derfor en høj risiko for at blive smittet, hvis de rejser til Ukraine.
»Det er et reelt scenarie, at folk, der rejser til EM i Polen og Ukraine risikerer at blive smittet med mæslinger. Og ikke nok med det. De risikerer også at sprede sygdommen til mindre søskende, når de kommer hjem, eller endnu værre: sprede den i venteværelset hos den praktiserende læge eller på hospitaler, hvor der i forvejen er børn med dårligt immunforsvar, der er særligt udsatte for smitte,« siger overlæge og afdelingschef hos Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

Ingen kommentarer: