mandag den 16. maj 2016

Tænker du dig til mere stress !


Tal fra Stressforeningen viser, at 430.000 danskere har alvorlige stress-symptomer hver dag. Forklaringen ligger ofte i perfektionisme, ydre omstændigheder som f.eks. dårligt arbejdsmiljø eller for mange og for høje krav i forhold til mængden af ressourcer.
 
Nu viser ny forskning fra Storbritannien, at den mest udbredte 'medicin' mod stress kan give mere stress. Det er nemlig blevet bevist, at den mest udbredte forklaring på stresssymptomer er alt for meget tænkning, men paradoksalt nok er det præcis dét, mange får tid til, når de mindsker aktivitetsniveauet og bliver sygemeldt i lange perioder.
 
Det er rigtig godt tænkt ! - Og uden at vide nget om alle mulige andre menneskers stress, så har jeg selv en klar fornemmelse af at tænkepauser - kulegravning af mine opgaver og det at skulle forholde sig til dagligdagens fart og tempo ofte skaber mere stress.
 
Jeg siger ikke at man bare skal lægge vandret og arbejde derudaf, hvorved man ikke opdager stressen før man er kørt helt ud over kanten. Men man skal nok heller ikke prioriterer voldsom meget tid til at tænke, men i stedet bruge tiden til at få gjort noget ved problemet. Om det så skal være at løse de opgaver der stresser én eller om man skal bruge tid på at gøre tingene anderledes, det er op til den enkelte.
 
Og så er der nok også en snært af den gamle visdom: Når man begynder at mærke efter ( Tænke ) Så mærker man ofte mere end der virkelig er !

Ingen kommentarer: