onsdag den 25. maj 2016

Hjælp til oversættelse !

 Gadgets:Med en lille øresnegl kan du i nær fremtid tale med folk, du ikke deler sprog med. Du kan allerede nu bestille den digitale tolk.

Med en simpel øresnegl kan du tale med mennesker på sprog, som du ellers ikke forstår.
  Udenlandske medier har allerede givet en ny gadget kælenavnet “Babel Fish” med reference til et væsen i science fiction-bogen “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy". Gadgeten hedder Pilot og består af to øresnegle, som skal bæres af to mennesker, der ikke taler det samme sprog. Pilots app sikrer så, at de to, ellers kommunikationsmæssigt fortabte, mennesker alligevel kan føre en samtale. Og det er til den nette sum af 850 kroner.


Teknologi skifter mellem sprog

some_text Firmaet bag Pilot hedder Waverly Labs, og de er sparsomme med detaljerne omkring teknologien bag Pilot. De anvender angiveligt en “oversættelses-teknologi”, som er inkorporeret i appen. Og denne teknologi skulle så være i stand til at skifte mellem flere sprog, som videoen nedenfor også viser.

 

Engelsk, spansk, fransk og italiensk

Den første generation af Pilot virker kun, når du taler med én, der også har en øresnegl. Men hos fremtidige generationer af gadgeten behøver kun den ene person have en Pilot for at kunne forstå, hvad enhver nationalitet siger i hans eller hendes nærvær. Waverly Labs vil starte en crowdfunding-kampagne på Indiegogo, hvor interesserede kan forudbestille en Pilot for mellem ca. 850 og 1200 kroner. Ved lanceringen vil gadgeten understøtte engelsk, spansk, fransk og italiensk, men ikke længe efter vil den også kunne oversætte bl.a. asiatiske og slaviske sprog, hindi og arabisk. Det forventes, at firmaet åbner for forudbestillinger den 25. maj.

Ingen kommentarer: