mandag den 23. maj 2016

Når politikkerne skinner !


Af og til kommer diverse politikere med nogle mere eller mindre fjollede lovforslag. Her i Danmark kender vi det blandt fra folketingsvalget i 1994, hvor komikeren Jakob Haugaard lovede mere medvind på cykelstierne.

På samme måde har den amerikanske lokalpolitiker Kenny Havard nu bragt sig selv i fokus oven på en debat i Repræsentanternes Hus i staten Louisiana.  Debatten var et lovforslag om regulering af stripklubber. Midt i debatten foreslog Kenny Havard en lovændring, om at strippere skulle være unge og tynde.
Siger du, at kvinder der er over 28 år, som vejer noget bestemt, ikke dur til at være dansere eller strippere?
Nancy Landry, amerikansk politike
 
Republikaneren Havard indsendte lovforslaget officielt, hvor i der stod, at dansere på stripklubber ikke måtte være mere end 28 år gamle og ikke veje mere end 72 kg. Kære medlemmer af denne lovgivningsmæssige forsamling. I lovforslagets ånd vil jeg gerne foreslå dette tillæg. Jeg vil gerne støtte, at vi trimmer noget af fedtet af, sagde Kenny Havard fra talerstolen.

16x9
Kenny Havard - Foto The Advocate
Lovforslaget medførte høj latter fra flere medlemmer i salen, men samtidig følte flere kvindelige medlemmer i salen sig stødt af forslaget.
- Siger du, at kvinder der er over 28 år, som vejer noget bestemt, ikke dur til at være dansere eller strippere, spurgte det kvindelige medlem Nancy Landry oven på præsentationen af lovforslaget.  - Jeg tænker på deres helbred, og at de ikke gør skade på hinanden, svarede Kenny Havard. Nancy Landry ville efterfølgende høre, om Havard fandt lovforsalget stødende, hvorefter han valgte at trække sit lovforslag tilbage.
Jeg tænker på deres helbred, og at de ikke gør skade på hinanden.
Kenny Havard, amerikansk politiker

Lovforslag var en joke

Efter debatten kom det frem, at hele seancen fra Kenny Havard var ment som en vittighed, men flere kvindelige medlemmer kunne dog ikke se det sjove i lovforslaget. - Når jeg kigger udover denne forsamling, så har jeg aldrig været så skræmt over at være en del af den. Det her var aldeles respektløst og ulækkert, sagde politikeren Julie Stokes fra talerstolen. At flere af de mandlige medlemmer grinede af lovforslaget, var især noget, som skuffede Nancy Landry.

- Kenny Havard antyder tydeligvis, at kvinder over en hvis alder og vægt ikke er attraktive. Vi, der sidder her som medlemmer af Repræsentanternes Hus i Louisiana, repræsenterer hver 40.000 mennesker, og halvdelen af dem er kvinder, sagde Nancy Landry.
16x9
Nancy Landry var som kvindelige medlem af Repæsentanternes Hus i Louisiana meget utilfreds med Kenny Havards lovforslag. Foto: AP

På trods af utilfredsheden ville Kenny Havard ikke undskylde for sit lovforslag. - Det var for at sætte fokus på, at vi overregulerer alt i denne forsamling, sagde Kenny Havard. Selve debatten om stripklubber i Louisiana bunder i politikernes forsøg på at bekæmpe menneskehandel, da mange kvinder i staten ender med at arbejde på stripklubber.

Ingen kommentarer: