fredag den 8. januar 2016

Mario hjælper på din hjerne !


En halv time med Super Mario 3D World om dagen kan være god træning for hjernen. Det skriver Forskning.no. - Forskere fra University of California i USA samlede en gruppe studerende til enten at spille Super Mario eller Angry Birds, hvor det første spil er tredimensionelt og detaljeret, mens det ander er mere passivt og todimensionalt.
 
Deltagerne spillede en halv time hver dag i to uger. Før og efter forsøget deltog de i en hukommelsestest. Her viste det sig, at de personer, der havde spillet Super Mario havde forbedret deres resultater betydeligt, mens Angry Birds-spillerne ikke havde nogen betydelig forandring. En af forskerne bag studiet mener, at det er mulighederne for at udforske nye rum i 3D-spillene, som træner både vores rumforståelse og hukommelse i hippocampus i hjernen.
 
»For det første er der meget større områder at udforske. For det andet er meget mere komplekse med meget mere information tilgængelig,« siger Craig Stark, professor i neurobiologi ved University of California, i en pressemeddelelse. Stark er dog fortsat ikke helt sikker på, hvad det nøjagtigt er i spillene, som gør hukommelsen bedre. Men han tror, at computerspil virker bedre, end programmer som fokuserer specifikt på hjernetræning - simpelthen fordi man bruger flere hjernefunktioner i et spil.
 
Studiet, der netop er udgivet i tidsskriftet Journal of Neuroscience, er  et skridt på vejen til at finde ud af, hvordan man kan bruge videospil til at holde hjernen frisk. For eksempel kan skader på netop hippocampus blandt andet relateres til Alzeimers sygdom. - »Der findes flere resultater, som tyder på at en aktiv og engageret livsstil bidrager til at holde hjernefunktionen ved lige,« siger Craig Stark til Forskning.no.
 
Nu spekulerer jeg på om Mario også har smittet af på mine børn. De har alle spillet Mario Bros. til den store guldmedalje. Og selv i dag kan de blive lokket over til skærmen, når børnebørnene spiller "den lille italienske rørlægger".

Ingen kommentarer: