mandag den 4. januar 2016

Giv dit juletræ til roserne !

Jeg har altid brugt juletræet som dække over vores roser. Lige trukket det ud af sture - Klippet grenene af og lagt dem over de visne roser. Og til foråret har jeg så fjernet dem igen. På det tidspunkt er alle nålene faldet af og giver derfor også lidt kompost til jorden.
 
Jeg fandt dette indlæg - Lavet af Rikke berg, som giver en mere professionel forklaring:
 
Fra januar til april kan temperaturen nå helt op på + 20 grader på sydsiden, når solen skinner, og står solen lige ned på dine rosenplanter, stiger planternes fordampning. Er jorden samtidig bundfrossen i rodzonen, kan rosenplanterne ikke erstatte det fordampede vand med nyt, og de tørrer ud og dør. For at beskytte roserne mod vintersolen, kan du klippe grenene af dit juletræ og stikke dem ned i jorden foran rosenplanterne, som skygge.


Husk også, at podningsstedet på rosenplanterne helst skal være dækket af 5-10 cm jord eller kompost. Hvis podningsstedet udtørrer, dør hele planten.  -  NB! Grangrene er til gengæld ikke særlig effektive som beskyttelse mod frost – fx i forbindelse med sarte stauder. Her er det bedre at dække stauderne med et tykt lag blade med et tyndt jordlag over for at forhindre bladene i at flyve væk.

Ingen kommentarer: