torsdag den 14. januar 2016

Hund og børn imellem !

Menneskets bedste ven er ikke kun et ekstra familiemedlem – hunden kan også hjælpe på børns mentale sundhed. Et studie tyder på, at børn fra familier med hund har mindre risiko for angstlidelser, skriver MNT.
 
»At interagere med en venlig hund reducerer niveauet af stresshormonet kortisol, hvilket mindsker de psykologiske stressreaktioner. Disse hormonelle effekter er måske det, der ligger under de følelsesmæssige og adfærdsmæssige fordele, som dyre-assisteret terapi og kælehunde har,« skriver forskerne bag studiet, ifølge MNT. I studiet undersøgte forskere fra Bassett Medical Center i New York 643 børn mellem 4 og 10 år over 18 måneder. 58 procent havde hund i hjemmet. Forskerne tog højde for, at at der kan være socio-økonomiske forskeelle på familier med og uden kæledyr.
 
Resultaterne viste, at 12 procent af de børn, der havde hund blev testet positive for angst sammenlignet med 21 procent blandt de børn, der ikke havde hund. Fremtidige studier skal dog undersøge nærmere, om sammenhængen virkelig skyldes, at børnene har hund.
 
Når jeg ser på den måde som børen og min hund agerer sammen, så forstår jeg godt undersøgelsen. Især den tillid der er mellem ungerne og hunden. Det kan ikke andet en være afstressende.

Ingen kommentarer: