fredag den 22. januar 2016

Konkurrence klausuler !

Målet med en ny lov om, hvordan arbejdsgivere må forhindre medarbejdere i at tage job hos bl.a. konkurrenter, er, at begrænse brugen af klausuler i ansættelseskontrakter. Uklarheder i loven vil føre til retsager, mener advokater og lønmodtagernes og arbejdsgivernes foreninger.
 
Juridisk konsulent i Lederne Annette Bjørngaard Jensen har bemærket flere uklarheder i den nye lov. Advokat Frank Kanlund fra sælgernes fagforening, Business Danmark, forventer også, at der vil komme flere retssager for at afklare bestemmelserne.
 
Dansk Arbejdsgiverforening repræsenterer de virksomhederne, som bruger klausuler i ansættelseskontrakter. Chefkonsulent Lise Bardenfleth påpeger, at arbejdsgiverne med den nye lov skal kunne forklare, præcis hvorfor klausulen skal ind i kontrakten. "Det bliver vanskeligt for virksomhederne, bl.a. pga. reglen om at man skal definere, hvad en "helt særlig betroet stilling" er. Den eneste måde, man kan afklare det på, er via domspraksis," siger hun. Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen mener, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt den nye lov om klausuler vil føre til retssager.

 
Helt ærligt, så er det gået alt for vidt med disse konkurrence klausuler. Jeg ser ofte at de bliver delt ud med en net hånd uden overhovedet at have bund i realiteterne. Rigtig mange virksomheder vil endda tjene på at de ikke eksisterede. For derved får begge parter ( Lønmodtager / Virksomheder ) Meget større muligheder for at sammensætte og udvikle forretningen.
Ser jeg indenfor mit specielle område - Sikkerhed og miljø - Så burde disse kontrakter aldrig være en del af ansættelsespakken. Mit område er universel og går ud på at højne virksomhedens: Image - værdi - indtjening og personale tilfredshed. Her kan jeg ikke tage nogen som helst speciel viden med fra et firma til et andet som vil skade mit tidligere firma.
 
Tværtimod ville virksomheden måske endda får en højere status, hvis en ny arbejdsgiver ansætter en person som ved en masse om området og kan løfte jobbet på et højt niveau

Ingen kommentarer: