onsdag den 6. januar 2016

Hurtige jobændringer giver trykhed !


I Danmark gør reglerne på arbejdsmarkedet det relativt let at fyre ansatte, men arbejdsgiverne tør omvendt også ansætte nye folk. Det samme gør sig gældende i vore nabolande. Det har ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) gjort danskere og andre nordeuropæere til de mest optimistiske, når det gælder om at finde nyt arbejde.
 
"Lønmodtagerne har den største tro på at kunne finde et nyt job i de lande, hvor der er tradition for at skifte job, og hvor det populært sagt er lettest at hyre og fyre. I de lande, hvor der er mere restriktive regler og mere beskyttelse af de ansatte end i Danmark, er arbejdsgiverne langt mere påpasselige med at ansætte nye medarbejdere, fordi arbejdsgiverne kan risikere at stå med ansatte, som det er meget dyrt og langvarigt at afskedige igen, hvis det for eksempel pludselig går skidt for virksomheden.
 
Derfor er troen blandt lønmodtagere på at kunne komme videre i et andet job også mindre," siger overenskomstchef Martin Steen Kabongo, D A.
 
Denne forskel ser jeg rigtig meget i det internationale miljø, som jeg færdes i. I Danmark er vi hurtige til at ansætte og afskedige, når det går op og ned, mens nogle af mine udenlandske kollegaer må vente længe med at få "forstærkning" når der er fremgang, da det kan blive en enddog meget dyr affærde at komme af med folk. Jeg har set eksempler på afskedigelser der nærmest ville blive betegnet som "gyldende håndtryk" i Danmark. Og det endda til medarbejdere, som er langt væk fra direktionen eller andre top poster.

Ingen kommentarer: