onsdag den 26. november 2014

Byggesjusk på kinesisk !

Kineserne er faktisk gode til at lave kvalitet. Det kræver kun to ting. Man skal være rigtig god til at træne dem og fortælle dem alle ( Gentager ALLE ) processer i den mindste detalje. Og så kan man superviserer dem konstant.

Kan man, som ledelse klarer disse to opgaver, så kan kineserne lave selv meget høj kvalitet og leverer til tiden. Man kan bare se på forskellige produkter som IPhone - Mærsk container og flere forskellige mærketøjs produkter.

Men desværre har de ikke selv evnen til at holde kvaliteten - Bare det at se sin egen indsats i forhold til det man leverer kan være helt væk, hvis de ikke bliver superviseret.

Se lige disse billeder af et lokalt byggeri ( Det er endda en renovering af et ældre Budha tempel bygning ) - Man kan tydelig se at håndværket er forfærdelig og at de ikke har øje for hvordan mursten skal stables. Det man ikke kan se ( da det jo er fast billeder ) Er at de arbejder i et tempo der sagtens kunne forveksles med "slow motion".
 
Jeg ved godt at de til sidste pudser det hele op med en masse cement - Og at det så bliver malet. Men det gør stadigvæk ikke håndværket bedre - Og det holder ikke i længden. Især ikke i et område som har frost 2 - 3 måneder om året.
 

 

Ingen kommentarer: