søndag den 2. november 2014

Billig brændstof - Spar 1.100 kr årlig !

 
 
Nervøsiteten for de globale vækstudsigter smitter nu også af på benzinprisen, der er faldet siden i sommers, og som de seneste uger stort set har været i frit fald. Den vejledende pris for en liter 95 oktan er nu under 12 kroner, og det er det laveste niveau i tre år. Tilsvarende er prisen for en liter diesel nede i knap 11 kroner, og lokalt handles både benzin og diesel til betydeligt lavere priser. Såfremt prisen stabiliserer sig på det nuværende niveau, betyder det en årlig besparelse på godt 1.100 kroner for den gennemsnitlige danske benzin-billist, mens diesel-billisten kan se frem til at spare godt 700 kroner om året. Det viser en opgørelse fra Spar Nord og BilBasen baseret på danskernes kørsel og brændstofforbrug i henholdsvis benzin- og diesel-biler.
- Når prisen på benzin og olie falder, så frigør det penge til andet forbrug. Derfor er prisfaldet alt andet lige godt nyt for de forbrugere og virksomheder, der lige nu oplever en lettelse i transport- og produktionsomkostningerne, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.

Bilister elsker at spare


 Danskerne er rationelle bilejere i almindelighed, og har i den forbindelse fokus på at spare på omkostningerne til brændstof, siger Jan Lang og fortsætter: - Fra en nylig undersøgelse, som vi har lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, ved vi, at bilejerne holder øje med, hvornår og hvor det er billigst at tanke, og mange indretter deres besøg på tankstationen efter det. Derfor bliver de faldende priser uden tvivl rigtig godt modtaget blandt bilisterne.
 
Usikker prisfremtid
 
 
Ud over nervøsiteten for de globale vækstudsigter er det ifølge Jens Nyholm også en fundamental ændring i udbud og efterspørsel på verdensmarkedet for oliehandel, der er med til at presse prisen ned.
- Vi har efterhånden fået en ny verdensorden på oliemarkedet, idet USA i dag er tæt på at være selvforsynende med olie og dermed ikke længere efterspørger samme mængder olie på verdensmarkedet. Og når efterspørgslen samtidig er lav – blandt andet på grund af den svage økonomiske udvikling i Europa – så presser det prisen ned, uddyber Jens Nyholm og tilføjer afsluttende: - Det er meget vanskeligt at vurdere, hvor prisen skal hen herfra, men en massiv stigning i efterspørgslen fra Europas side kommer i hvert fald ikke til at drive prisstigningerne lige foreløb.

Ingen kommentarer: