torsdag den 24. maj 2012

Farvel til Congo - Bajeren !


Striden mellem de to nationalklenodier - pølsevognene og chokolademælken fra Cocio - kulminerer nu med, at pølsemændene smider en regulær bombe. Fra næste måned lancerer de simpelthen deres egen chokolademælk.

Allerede sidste år stod det klar, at der var ondt blod mellem det nu Arla-ejede Cocio og pølsemændene. Stridens kerne var de rabatordninger, der blev ændret eller afskaffet i januar 2011 i forbindelse med, at Cocio holdt op med at sende konsulenter ud til pølsevognene. Pølsemændene i Pølseforeningen har nu taget konsekvensen og satser nu på, at kunderne fremover kan lokkes til at smøre ganerne med pølsemændenes egen chokolademælk. Pølseforeningens formand Kæld Thygesen beskriver selv det nye produkt med meget rosende ord.

- Vi har igennem seks måneder arbejdet med denne lancering. Der var tre leverandører på banen, som gerne ville producere for os. Efter mange blindsmagninger og lidt justering har vi fundet en rigtig fyldig og cremet chokolademælk, som falder i god smag, siger han og sætter trumf på: -Flaskens indhold er 50 ml. - dvs 25 procent mere end Cocio.

( Nu har jeg aldrig været den store Congo - bajer drikker. Endsige været en hyppig gæst ved de danske pølsevogne. Men jeg syntes alligevel at det er ærgerlig, at en strid om håndøre kan smadre en så gammel tradition. Uanset hvad der nu kommer på marked, så taber alle:  Pølsemændene vil nu sælge en " Look a Like" Congo - bajer - - -  Arla vil miste omsætning - - -  Og kunderne bliver tvunget til at købe en dobbelt så stor ( Nok også dobbelt så dyr ) flaske cacaomælk, uden at have ønsket denne forandring ) 

Ingen kommentarer: