tirsdag den 1. november 2011

Vores værste fjende er os selv !

I dag skulle være dagen, hvor vi runder de 7. milliard mennesker. Et helt ufattelig stort tal. Og noget der burde give vores kollektive bevisthed et ordentlig knock - out.

Er vi virkelig i stand til at blive ved med denne forøgelse af menneskeheden - Er det virkelig muligt at blive ved med at brødføde så mange mennesker - Er det virkelig muligt at leve på en bæredygtig måde, når "trykket" på planeten er så stort. Hvis vi ikke snart bliver bevist om truslen fra os selv, så enden vi som en parrantes i klodens historie. Meget mindre end dinosaurusernes tid. Men med et "footprint" så kraftig, at vi næsten har umuliggjort alt anden for for liv på kloden. Jeg skal ikke kaste med sten efter nogen - Jeg skal ikke lede efter skyldige - Men jeg håber at vi kan finde en eller anden form for kollektiv løsning. Mange vil nok sige ( Især i vores verdens halvdel ) - At vi gør hvad vi kan. Køber økologisk - Sorterer affald - Spare på energien - Og bidrager gerne med økonomi til forskellige nødorganisationer.

Jeg tror bare at det forslå som en skrædder i helvede. Der skal en meget højere forståelse til. Verdenssamfundet må ind og dreje på vores måde at tænke på. De vises sten findes ikke, så det bliver et langt sejt træk. Men jo tidligere vi får fat, jo tidligere kan vores race sige at der er håb. Med den attitude vi i dag lægger for dagen - Øget vækst - Øget velstand - Øget forbrug er der ikke megen håb. Vi må kunne gøre dette bedre.

Ingen kommentarer: