mandag den 18. januar 2010

Røg er ikke en del af arbejdet !

Her er så en af de historier der normalt passerer forbi, uden at gøre megen postyr. MEN her er der faktisk noget meget at hente i ordene " Privat ærinde". Og at ulykken ikke var som en følge af arbejdet eller de forhold, det var foregået under.
En rygetrængende medarbejder havde i sin frokostpause så travlt med at komme ned i gården for at pulse, at hun gled på trappen i opgangen til hendes arbejdsplads og brækkede den ene albue. Hændelsen blev meldt til Arbejdsskadestyrelsen, der anerkendte skaden som en arbejdsskade. Arbejdsskadestyrelsen lagde vægt på, at hun under sit arbejde havde været udsat for en ulykke.

Forsikringsselskabet ankede imidlertid afgørelsen til Ankestyrelsen, fordi forsikringsselskabet mente, der var tale om et privat ærinde, fordi skaden skete i frokostpausen. Ankestyrelsen ændrede Arbejdsskadestyrelsens afgørelse, fordi det ikke var dokumenteret, at der var sket en ulykke, som var en følge af arbejdet eller de forhold, det var foregået under.

Sket i frokostpause
Ankestyrelsen lagde vægt på, at det var sket i medarbejderens frokostpause. Og ifølge arbejdsgivers personalehåndbog måtte der ikke ryges i lokalerne på arbejdspladsen eller ved indgangen til arbejdspladsen. Der måtte desuden ikke ryges i arbejdstiden, og hvis der skulle ryges, skulle der flekses ud. Medarbejderen oplyste, at hun ikke fleksede ud, da skaden skete i frokostpausen mellem 12.00 og 13.15, hvor systemet ikke registrerede ind- og udfleksning. Men Ankestyrelsen fandt, at skaden indtraf, efter skadelidte havde afbrudt arbejdet for at udføre et privat ærinde. Ankestyrelsen lagde vægt på, at arbejdsgiver ved reglerne i personalehåndbogen havde tilkendegivet, at rygning i arbejdstiden eller på arbejdspladsen ikke var tilladt. Arbejdsgiver havde derved udtrykkeligt givet udtryk for, at rygning ansås for at være et privat ærinde.

Ingen kommentarer: