onsdag den 27. januar 2010

Hvor svært kan det være !

I går aftens spillede Danmark mod Norge i håndbold. Vi var bagud i hele kampen. Jeg har desværre så lidt forstand på håndbold, at jeg ikke kan bedømme om vi spillede dårligt eller heldet ikke var med os. Men i de sidste minutter / sekunder kom vi på 23 - 23. Og et straffekast i overtid gav os sejren med sølle et mål. Og her var det så at hele danmarks hidsig prop Ulrik Wilbek udtalte:
" Man behøver jo kun at være forest til sidst for at vinde ! "
Det er simpelhen super at have så meget humor, når man i 2 x 30 minutter har været oppe i det røde felt og hjernen kun har fokuseret på holdet og spillet. Jeg ved godt at det kan virke overlegen, men man bliver nød til at have en egoistisk indgang til sporten, hvis man vil vinde. En anden af mine ynglings citater fra en sportsmand kommer fra Lance Armstrong. Han sagde engang:
" Nr. 2 - er den første i en lang række af tabere ! "
.... Og han havde da også noget at have en sådan udtalelse i. Med den vilje til sejr som han har vist i cykelsporten, og den ydmyghed han er gået til træningen, kan man godt forstå at han ser samme forskel på 1 og 2 pladsen, som Ulrik Wilbek.