torsdag den 2. juli 2015

Spis dig fra demens !

Hvis du er svært overvægtig, har du 24 procent mindre risiko for at udvikle demens senere i livet, fortæller britiske forskere i et nyt studie. Det går stik imod de eksisterende sundhedsanbefalinger, skriver BBC.com.
»Det modsiger de fleste, hvis ikke alle, studier, der tidligere er lavet, men selvom du lægger dem allesammen sammen med hinanden, så drukner vores studie dem i forhold til størrelse og nøjagtighed,« siger hovedforfatter og læge Dr. Nawab Qizilbash.  Resultaterne er publiceret i tidsskriftet The Lancet Diabetes & Endocrinology.
 
Forskerne har analyseret sundhedsdata fra næsten to millioner britere med en gennemsnitsalder på 55 år i op til to årtier. Deres mest forbeholdne analyse viste, at undervægtige havde en 39 procent større risiko for at udvikle demens end normalvægtige. De, der var overvægtige havde derimod 18 procents mindre risiko for at få demens, og for de fede var tallet 24 procent. Det betyder dog ikke, at fedme nu pludseligt er frikendt fra at være en generel sundhedsrisiko, fortæller forskerne. - »Du kan ikke uddrage fra det her, at det er OK at være overvægtig eller fed. Selv hvis der er en beskyttende effekt, så lever du muligvis ikke længe nok til at få fordelene,« tilføjer Dr. Nawab Qizilbash.
 
( Så er der da en lille undskyldning for at være overvægtig...... Men skal man opveje demensen mod alle de andre sygdomme som kan følge med en for stor krop. Så vinder den tynde linje jo nok alligevel )

Ingen kommentarer: