torsdag den 9. juli 2015

Rønnebærene ( Margrete Auken ) er Bisphenol sure !


De europæiske fødevaremyndigheder har reduceret grænseværdien for bisphenol A, selv om stoffet ikke udgør nogen risiko for mennesker. Plastindustrien glæder sig mens SF græmmer sig. De europæiske forbrugere udsættes for så små mængder bisphenol A, at det ingen sundhedsrisiko udgør. Overhovedet. Sådan lyder en endelig konklusionen fra EU's fødevaresikkerhedsautoritet Efsa, der understreger, at det gælder alle aldersgrupper - også ufødte og spædbørn. Vurderingen vækker glæde hos Plastindustrien: »Der er tale om en ret entydig frikendelse udarbejdet af EU's førende eksperter på baggrund af al relevant forskning på området. Jeg håber virkelig, at vi nu kan parkere diskussionen om yderligere regulering af bisphenol A,« siger miljøchef Helle Fabiansen i en pressemeddelelse.
Socialistisk Folkeparti er rasende og kalder det en skandale, at det europæiske fødevaresikkerhedsagentur (EFSA) onsdag erklærede, at det hormonforstyrrende stofBisphenol A ikke er farligt for forbrugerne. SF's Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentets miljøudvalg, er oprørt. - EFSA har i dag vist sin flere gange påpegede afhængighed af industrien. Ved at påstå, at Bisphenol A er ufarligt for forbrugerne, har agenturet, som er offentligt finansieret og hvis opgave det er at beskytte os mod farlig kemi, herunder hormonforstyrrendestoffer, valgt at løbe industriens ærinde med meget alvorlige følger for vores sundhed, siger hun i en pressemeddelelse fra SF.

Nu har Margrete Auken aldrig været mundlam - Og hun er kendt for at have en selektiv opfattelse af den virkelige verden, når tingene ikke lige går efter hendes hoved. - Nu er hun igen ude på en af hendes luftige missioner mod et kemikalie som er frikendt af de klogeste vi har. Hun burde koncentrere sig om noget der var lidt mere kød på.

Ingen kommentarer: