torsdag den 4. juni 2015

Ryanair - Så flyv dog hjem !


Aarhus Kommune melder nu ud, at også de boykotter det irske flyselskab Ryanair. Kommunen tilslutter sig SKI-aftalen (Staten og Kommunernes Indkøbs Service), og i følge denne aftale skal flyselskaber overholde gældende overenskomster i Danmark, eller som minimum tilbyde overenskomstlignende vilkår for de ansatte. Ryanair har ikke dansk overenskomst, og nægter at indgå en sådan. I sidste måned besluttede Københavns Kommune at boykotte Ryanair, og de blev fulgt af Hvidovre, Ringsted, Roskilde og Brøndby, Nordea Liv og Danica Pension har solgt deres aktier i selskabet og igangsat en undersøgelse, der i yderste konsekvens kan få selskabet sortlistet. Ryanair har klaget til EU-kommissionen over de danske kommuners boykot.
 
Det varmer mit hjerte at ikke alt skal gå op i laveste pris, men at vi også kan købe ind med hjertet, når det gælder bedre forhold for andre mennesker. Det har længe undret mig at vi profilerer os på at købe økologisk, for at beskytte natur og miljø - At vi sender vores sønner i krig for bedre demokratiske forhold i lande langt væk fra Danmark - Og at vi endda køber Fair trade produkter for at sikre at de lokale bønder i Honduras får deres andel af handlen..... Men at vi ikke kan handle rigtig i forhold til de mennesker der bogstavelig lander lige uden for vores dør.
Netop disse mennesker har en væsentlig og direkte påvirkning på vores hverdag. Ved at nedgraderer deres arbejdsforhold, sætter man helt sikker også sikkerheden i fare og man åbner for muligheden af at lave samme dårlige arbejdsmiljø og betaling for alle vi andre over tid.
 
Derfor må vi stå sammen og værne om det vi allerede har opnået - Og værne om det vi er stolte af - Ja, endda det vi sender vores sønner i krig for at indfører i andre lande. Alt andet er hul i hovedet
 

Ingen kommentarer: