fredag den 19. juni 2015

Øl på papflasker !

I fremtiden kan du drikke din kolde Carlsberg af en flaske, der er lavet af papmache. Sammen med emballagevirksomheden EcoXpac og ølgiganten Carlsberg er forskere på DTU nemlig gået i gang med at udvikle en bionedbrydelig flaske af papir, skriver DTUavisen.
 
»EcoXpac har en meget lovende proces. Men problemet er lige nu, at det tager meget lang tid at lave en flaske. For at kunne leve op til Carlsbergs krav har vi brug for, at det kun tager seks sekunder at lave en flaske. Samtidig skal vi sikre, at energiforbruget holdes lavt, ellers er den ikke bæredygtig,« siger Thomas Howard, der er lektor på DTU Mekanik og med til at udvikle flasken, til DTU avisen.
Hvis papirflasken skal kunne indeholde øl, skal den kunne leve op til mange krav. Den skal produceres, så låget og flasken kan holde til trykket fra kuldioxid, samtidig med at den skal kunne holde til at blive transporteret og stablet, uden at den risikerer at gå i stykker.
 
Men den største udfordring er, at flasken skal være hurtig at producere, hvis den skal kunne leveres i de mængder, som Carlsberg har brug for. Papirflasken udvikles som et miljøvenligt alternativ til plastikflaskerne. Og forskerne fra DTU forventer at være færdige med flasken inden for de tre år, som projektet varer.  - »Hvis det går, som vi regner med, så tror jeg, vi kan nå det. Og jeg vil elske om tre år at kunne drikke øl af en papirflaske,« siger Thomas Howard.
 
Fantastisk ide - Hvis Carsberg kan lave disse "flasker" -vil de være verdensførende indenfor emballage. De vil have et fantastisk reklame mulighed og Danmark kan igen - Igen fremstå som et inovativ land med miljø for øje.
 
 

Ingen kommentarer: