torsdag den 4. juni 2015

Øl på træflasker er ikke øl kultur !

Hvis man om nogle år nyder en Carlsberg Hof, så kan det være at den er lavet af træfibre. Efter brug kan flasken bortskaffes ved forbrænding eller genbruges. Det er i hvert fald tanken bag et nyt miljøprojekt som Carlsberg præsenterede ved det verdensøkonomiske topmøde i Davos i januar. Denne " træ" flaske skulle være billigere at producere end både plastic-og glasflasker. Det er nemt at lave forskellige størrelser og former. Og man undgår et indvendigt lag af plastic som ellers bruges i mange emballager baseret på papir.
 
Ideen er fantastisk....... Men........ Jeg husker da Carlsberg startede med at lave øl på plastik flasker. Det var hverken en succes for firmaet eller for forbrugerne. Dels var det en vanskelig produktion - Dels ville forbrugerne ikke "klinke" flasker i plastik, så de blev hurtig taget af markedet igen. Desværre tror jeg også at træ flaskerne vil gå samme vej.
 
Og uden at have noget bevis overhovedet - Så tror jeg heller ikke at det øl drikkende folk er de mest miljø tænkende. Så se denne gruppe som spydspids i en miljø venlig udvikling... Nej - det er ikke en mulighed !

Ingen kommentarer: