lørdag den 13. december 2008

Nordjysk tudefjæs er afgået ved døden !



Ja. Nu må man ikke være skadefro. Men at Hirsthals Mejeri måtte smide håndklædet i ringen var en understregning på min opfattelse af deres dårlige måde at drive forretning på. Skal man lave en sund, fremsynet og visionær virksomhed i verden, skal man IKKE gå i kæmpens fodspor, lave noget andre har opfundet og prøve at leve højt på den danske jantelov. Andre små mejerier, som Thise mejeri, har fundet ud af at leve i symbiose med kæmpen, så alle tjener på sagen. Thise mejeri tjener nok endda rigtig godt på denne konstellation At Arla Foods nu står den opgaven, at overtage en flok medarbejdere og mælkeleverandører, der har gjort det til et korstog at hade Kæmpen, kan man kun begræde. Man burde virkelig sorterer i denne flok. Det vil være så langt, at det nok ville være nemmere og være mere profitabel at skille sig af med de fleste. For hvem kan få noget fornuftig ud af folk, hvis fornemste KPI mål er at være TUDEFJÆS !

2 kommentarer:

Jenslyn sagde ...

søg hjælp, det hedder fri konkurrence. Noget vi ikke har hvis vi bare lader arla overtage alt.

Lars Pedersen sagde ...

Til alle jeg dobbeltmoralister!
Nu står den lille købmandsbutik i Ravnshøj foran en lukning, hvor er jeres støtten/sympati til/for den lille lokale købmand? I tale kun om, hvor man kan købe ikke-arla produkter og nævner i flæng jeres foretrukne indkøbssteder, Føtex, Netto og Bilka mfl.,at støtte familie-dynastiet Mærsk McKiney Møller har i ingen skrupler over?
men de titusinde landmænd der ejer Arla, de skal kanøfles?
Det er dog ikke en lille personskare i Arla, der skummer fløden og har sommerresidens i ” Sct.Tropez” og er håndlanger for Bush regeringen med bla. transport af krigsmateriel til Irak. Jeg har dog ikke selv nogle aversioner imod A.P.Møller, men det bør i da så sandelig have, eller så hopper kæden da helt af?
Arla har hjulpet Hirtshals Mejeri, med deres logistik/distributation af deres produkter, i perioder
pakket deres Ingstrup Ost og været lokomotivet på verdensmarkedet for Hirtshals smør.
(Hirtshals og andre små mejerier blev altså mere ramt af Muhammed krisen end Arla!)
Hirtshals Andelsmejeri har fejlinvesteret 20 millioner kroner i udstyr som aldrig er blevet anvendt og har ikke omlagt produktionen til økologisk produkter . At fylde alm. Mælk på kartonner er der ingen rocket-science i, men det siger sig selv at transporterer mælk fra Hirtshals og til f.eks. København, det er der heller ingen penge i.
Verden er ikke så sort/hvid, som journalisterne gerne vil have den til at være, de river sig
sikker godt og grundigt i håret lige for tiden pga. manglende negative historier om Arla.
Det må jo være frustrerende at være ansat på Hirtshals Mejeri, sådan den ene dag i jeres øjne at være national helte og så nu næsten at sammenligne med stikkere under anden verdenskrig.
Vi lever i en global verden, Arla vil aldrig få monopol på salg af mælk i Danmark og derfor kunne
tage ublu priser for dette. I ”Polen” kan man altså også finde ud af at tappe mælk på kartonner.