fredag den 1. april 2016

SMS fra dit hospital !


"Husk, du har en aftale på sygehuset." Sådan lyder en sms, der skal nedbringe antallet af udeblivelser fra sygehusaftaler i Region Syddanmark. Hvert år dukker mere end 100.000 patienter ikke op til deres aftaler, og derfor søsætter regionen en kampagne, der skal få flere patienter tilmeldt ordningen, NemSMS, som husker patienterne på deres aftaler.
 
Kun 23 procent af regionens borgere er lige nu tilmeldt, og det er alt for lidt, forklarer formanden for sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen. - Det kan godt være, det tager et par år, men vi skulle jo gerne op på 70-80 procent, for jeg er sikker på, at sådan nogle "huskere" her er med til at skærpe opmærksomheden, så man enten får ringet afbud eller møder op, siger han.

Sms'er virker

Hvor mange penge, der kan spares, er svært at sætte tal på, men Jakob Kjellberg, der er programchef Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, ved, at ordningen virker. Han har undersøgt effekten af at minde patienterne om deres sygehusaftaler via en sms, og det virker lige så godt, som det at få en bøde, fortæller han.
 
- Og det gør det til et rigtig godt værktøj, fordi for langt de fleste af dem, der ikke møder op, er der tale om en forglemmelse, siger Jakob Kjellberg. Et af argumenterne for at få nedbragt udeblivelserne er, at der kan spare både penge og ressourcer på sygehusene, men ifølge Jakob Kjellberg er det svært at fastslå præcist, hvor meget der kan spares.
 
- Mange af udeblivelserne ikke er så dyre, fordi sygehusene også godt ved, at der er nogen, der ikke kommer. Andre gange kan det være meget dyrt, hvis der står et helt kirurgisk team og venter, så regnestykket om, hvad udeblivelserne koster, er meget kompliceret, siger han.
Ja - så er det jo bare at blive tilmeldt. Men det er nu ikke helt så revolotionerende, som det lyder. Min tandlæge har haft denne ordning i flere år.

Ingen kommentarer: