onsdag den 13. april 2016

Hold på dit nummer !

Siden 15. november sidste år har to bolte eller to skruer skulle sikre din nummerplade på bilen. Alligevel blev der i årets første kvartal stjålet næsten 2.700 nummerplader på landsplan.
 
Hos Østjyllands Politi meldte 339 bilejere deres nummerplade stjålet i årets tre første måneder. Pressekoordinator Marianne Morgen hæfter sig ved, at der har været et fald på omkring hundrede tyverier de seneste kvartaler. - Det er svært at sige, hvad der er tilfredsstillende. Men det er fint at se, at der er færre tyverier, siger hun.
De nye landstal viser et fald fra sidste års første kvartal på 1.000 tyverier, men afdelingschef Torben Lund Kudsk hos FDM er ikke imponeret. - Det overrasker desværre ikke FDM, at loven om at fastgøre nummerplader ikke har større effekt. Den løsning, man valgte, er ikke den mest effektive tyverisikring, siger han.
 
Han mener, der skal mere end bolte og skruer til at forhindre tyverier og slår et slag for éngangsnummerplader. - Der skal midler til, som man bruger i andre lande. Eksempelvis éngangs-nummerplader der går i stykker, når man tager dem af, siger Torben Lund Kudsk.
 
Jeg har set at man i både Indien og Kina maler nummerpladerne på bilen...... Men det er nok ingen løsning !

Ingen kommentarer: