torsdag den 7. april 2016

Det skal du gå efter !

Det ligger i menneskets natur at forplante sig, og det kræver en partner af det modsatte køn - i hvert fald for en stund. For at finde en partner, der kan medvirke til at sikre artens overlevelse, skal der en vis fysisk tiltrækning til, og den tiltrækning kan videnskabeligt analyseres og kategoriseres. Det har professor i psykologi og kvindestudier ved DePaul University i Chicago, dr. Midge Wilson, gjort. Ifølge hende handler det om biologisk programmering, og alle mænd laver helt automatisk og ofte ubevidst en vurdering af "reproduktionsegnethed" på alle kvinder, de møder:

1. Kvinder med smal talje og brede hofter


Mænd foretrækker kvinder med timeglasformet krop.
Men faktisk har antropolog dr. Barnaby Dixson fra University of Queensland lavet et studie, der påviser, at mænd foretrækker et forhold mellem talje og hofterpræcis 7 til 10.
Det vil sige, at mænd anser kvinder, hvor taljen i omkreds er 70% så stor som hofterne, for at være mest attraktive.
Et favorabelt talje-hofte forhold opfatter mandens hjerne, som at kvinden er egnet til at føde hans børn og dermed biologisk attraktiv.
 

2. En lys stemme

Forskere ved University College London har fundet ud af, at kvinder med lyse stemmer oftere opfattes som mere attraktive af mænd. Den lyse stemmer signalerer ungdom og dermed opfattes  dermed underforstået som et tegn på sundhed og fødedygtighed.  At vælge partner ud fra lyd eller at signalere personlige karakteristika gennem lyd er udbredt i stort set alle afkroge af dyreverdenen fra fugle til en lang række pattedyr. Ikke mindst aber.
 

3. Kvinder med langt og sundt hår

Ifølge Business Insider har tysk forskning vist, at kvinders hår spiller en stor rolle i, om mænd opfatter dem som attraktive. Langt, fyldigt og sundt hår opfattes af mænd som mest attraktivt, fordi det signalerer fysisk sundhed, ungdom og altså igen fødedygtighed.

 

4. Kvinder der smiler


Kvinder, der smiler, opfattes af mænd som mest tiltrækkende, og attraktionen forstærkes, jo hvidere kvindens tænder er.  Det viser forskning fra University of British Columbia i Canada. Opsigtsvækkende nok, opfatter kvinder faktisk mænd, der smiler, som mindst attraktive.  I stedet vurderer kvinder generelt, at mænd, der viser et minimum af følelser, er stærkere og mere attraktive.
 

5. Mindre makeup

Undersøgelser ved Bangor University slår fast, at en masse makeup ikke øger mænds opfattelse af en kvinde som attraktiv.
Faktisk er det omvendte tilfældet, da forskernes research viser, at mænd i gennemsnit foretrækker kvinder med 40% mindre make up, når de bliver præsenteret for billeder af samme kvinde med forskellig grad af makeup.
 

6. Kvinder i rødt


Farven rød har en ekstremt stor effekt på den måde, kvinder opfattes af mænd.
En rød kjole, en rød bluse, et rødt tørklæde - alt opfattes ubevidst af mænd som mere attraktivt, ganske som det gør hos en lang række andre dyr.
Rød signalerer parringslyst, brunst og seksualitet - alle træk, som spiller særdeles positivt ind på mandens underbevidste vurdering af kvindens "reproduktionsegnethed".

Ingen kommentarer: