tirsdag den 24. februar 2015

Red verden fra din baghave !

Forsker ved Aarhus Universitet har lavet en guide til, hvordan man kan få mere biodiversitet i sin have. Guiden går specielt ud til parcelhusejere, da den klassiske parcelhus-have med en stor grøn græsplæne, små blomsterbede med hver sin blomsterart og unge træer, der fældes, når de bliver for store og gamle, faktisk er meget lidt gavnlig for, at dyre - og planteliv kan trives. Det skriver au.dk.

»Biodiversiteten er truet, og det er vi nødt til at anerkende som et reelt problem. Naturens mangfoldighed bliver begrænset på grund af menneskelige aktiviteter, men kan også styrkes gennem en menneskelig indsats. Et godt sted at starte er i sin egen have,« siger Lars Kjerulf Petersen, seniorforsker ved Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet.

Guiden indeholder ti bud, hvoraf disse tre indgår:

1. Ud med dine æstetiske idealer
Ser man på en klassisk dansk parcelhushave, er det tydeligt, at rene linjer, ensartethed og vedligeholdelse er den gængse opfattelse af en pæn have. For at skabe biodiversitet er du nødt til at bryde med de idealer og lære at se det smukke i en mere vild og uplejet natur.

2. Giv plads til forskelligartet græs
En ensartet græsplæne er som en biologisk ørken uden plads til mange planter eller dyr. Afsæt i stedet et stykke af din græsplæne til et stykke eng, som du kun slår 1-2 gange om året.

3. Så engfrø
Græs er en stærk plante. Hvis du har en have med en stor græsplæne, kan det være svært at komme af med det bare ved at trævle græsset op. Derfor kan det være nødvendigt at købe og så engfrø.

Ingen kommentarer: