torsdag den 19. februar 2015

Kathrine lilleør som værdi knuser !

Per Christensen, formand for 3F, skriver: ”Højrefløjs prædikanten Kathrine Lilleør benytter i lørdags udgaven af Berlingske en lille lignelse som afsæt for sin fatwa mod 3F og solidarisk sammenhold blandt samfundets svageste. Under slaglinjen ”Gud og Fanden” udtrykker sognepræsten stor vrede over, at der ikke i Danmark kan indgås frie aftaler om løn- og arbejdsvilkår mellem frie lønmodtagere og frie arbejdsgivere. 

For er den totale frihed ikke det rene guld og udtryk for dybtfølt næstekærlighed og solidaritet? ...............Næ, det er bare de stærkeste ret til at splitte og tryne de svageste. Den ret er Kathrine Lilleør stormufti og frontkæmper for, men 3F og dansk fagbevægelse er stærkt imod.”

Per Christensen er så flink kun at sige at han er stærkt imod. Han burde have vendt hele lignelsen om og sagt at den netop IKKE er næstekærlighed og solidaritet, når godt betalte præster prøver at tryne lønnen for de mennesker, hvor hun skulle agerer deres hyrde. Man kunne fristes til at sige at hun spiller ulven og at hun, for at holde sin egen mave fuld, lever af blodet på den uskyldige fåreflok. 

Lad os nu få den folkekirke privatiseret - Lad præsternes løn afspejle menighedens størrelse. Så kunne det nok være at Kathrine Lilleør ville fokuserer på andet end at bide den hånd som fordre hende. - Eksempelvis fokuserer på at leverer varen som præst i stedet for alle mulige andre krumspring for at blive kendt....... For at stå på skulderne af andre. 

Ingen kommentarer: