mandag den 20. oktober 2014

Kontaktfri = Rigtig fri !

Flere tyske chefer må ikke sende mails eller ringe til medarbejderne udenfor arbejdstid. Det gælder firmaer som Volkswagen, Puma og BMW. Og nu indfører det tyske erhversministerium samme restriktioner på kommunikation mellem chef og medarbejder. Det sker af hensyn til medarbejdernes privatliv og mentale helbred. "Det er i arbejdsgiverens egen interesse, at medarbejderne kan koble af fra deres arbejde med god samvittighed, for ellers brænder de ud i det lange løb," siger erhvervsministeren, Ursula von der Leyen. Det kan være en god ide, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening: "Det er ikke noget, vi som sådan har en holdning til, men hvis en virksomhed synes, det er fornuftigt, vil vi ikke hidse os op," siger ansættelses-chef i DA, Flemming Dreesen.

Måske et drastisk skridt. Især i en virksomhed der er international og derved lever med mange tidszoner, så man nok ikke kan undgå at maile en kollega udenfor hans arbejdstid. Men man kunne måske starte med at holde mail fri perioder fra fredag aften til mandag morgen. Bare dette lille tricks vil skabe ro for mange mennesker og vil gøre at de ikke bliver forstyrret / LÆS: Lokket til at læse og svare mails mens de burde være noget for deres familie.

Man kunne måske også prøve at lave telefonfri tider. Selvfølgelig skal weekenden være fri sammen med mail fri weekend. Men man kunne måske også indfører telefonfri aftener i løbet af ugen.

En ting er sikkert. Kan firmaer som Puma - VW og BMW gøre det..... Så kan vi alle gøre det. 

Ingen kommentarer: