mandag den 13. oktober 2014

Havet æder alt !

Februar 2014
Når man bor tæt på havet er der altid en risiko for at havet tager en bid af land. Bor man nær Vesterhavet er det noget alle kender til. 


Har man et hotel der ligger lige ud til Atlanterhavet - Og bølgerne er meter høje, så burde man være endnu mere på vagt end i Danmark. Men desværre er kystsikring ikke lige deres stærke side i Brasilien. 


 Jeg har et billed af stranden, fra dengang jeg var på stedet i Februar måned - Og et billed fra denne gang. Der er tydelig at havet æder sig ind på hotellet. De flotte små øre med parasoller er næsten skyllet væk. Og man kan frygte at det næste der ryger er selve hotellets restaurant. Der er ikke mere end 2 - 3 meter til den teresse, hvor man kan sidde og spise under solen. 
Oktober 2014


Mine løbeture langs stranden er også blevet voldsom begrænset. Der er næsten ingen styrand tilbage. Bølgerne skyller helt op til de mure, som er bygget foran hotellerne eller de private huse langs kysten. - Og flere af disse murer er allerede på vej ud i havet. 


Dansk kystsikring.... Både den viden vi har + den rimelige gode hastighed hvormed vi arbejde, ville helt sikkert kunne redde noget af stranden. Men brasiliansk sløvhed, kombineret med en manglende viden om hvordan det laves ordenlig gør nok at dette fine sted er "sejlet" til havs om 3 - 5 år. 

Ingen kommentarer: