fredag den 3. oktober 2014

Ansvar flytter ens grænser !

Det nedbringer sygefraværet, hvis medarbejdere tvinges til at melde sig syge direkte til chefen, istedet for at sende en sms til en kollega. Det fortæller professor Niels Westergaard-Nielsen fra CBS. " Man står til regnskab over for sin chef på en anden måde, hvis man skal lave en opringning, og derfor vil mange overveje det en ekstra gang, inden de sygemelder sig," siger han.
 
Flere og flere virksomheder skærper reglerne for sygemeldinger, fordi højt sygefravær koster virksomheden dyrt; I følge Videncenter for Arbejdsmiljø er de samlede udgifter i Danmark til sygefravær og løn 37 milliarder kroner. Der er også en ekstra fordel ved at være forpligtet til at snakke med chefen om en sygemelding: I de tilfælde, hvor sygdommen skyldes arbejdsmiljø eller pres bliver chefen opmærksom på problemet hurtigt.
 
Jeg er overbevist om at en samtale med chefen vi afholde mange fra at tage de "ikke så syg at jeg behøver at være hjemme" dage. - Og selv om vi alle har grint af " Criss og chokolade fabrikken, så er der en stor af sandhed i, at skal man stå til ansvar for sine handlinger, bliver man altid lidt mere retskaffen.

Ingen kommentarer: