onsdag den 1. oktober 2014

Lær ikke at dø !

Så er der gang i den personlige træning igen. Denne gang er det sikkerhed omkring helikopterflyvning - Relateret til Off shore industrien. Min vinkel er selvfølgelig vindmøller som er placeret ude i vandet - Mens de fleste jeg er på kursus med skal arbejde på olie bore rigge eller gas boringer. En enkelt skal arbejde i Nord Norge på noget fiskeindustri.
 
Træningen er en 3 dages session, med en ligelig del af teori og praksis. Teorien er lige til, og afspejler rigtig meget det jeg beskæftiger mig med i hverdagen. Men den praktiske del er noget hel andet.
 
Rigtig meget træning af sikkerhed til vands -  ( Læs: Overlevelse i vand ) Første dag bød på træning af sikkerhed i forhold til en helikopter der nødlander eller bogstaveligt falder ned i vandet. Træningen går ud på at man sidder fastspændt i en helikopter simulator, med overlevelsesdragt og en meget simpel pose på maven, som skal gøre det ud for den luft man mangler under vand.
 
På et given tidspunkt ( 6 gange i dag ) bliver man så smidt ned i vandet - fastspændt inde i "helikopteren" - Når man er et godt stykke under vandoverfladen begynder man at redde sig selv. Først skal man have løsnet det vindue man sidder op af og derefter skal man have løsnet sikkerhedsselerne - Så skal man trække sig, ved hjælp af armene, ud af vinduet og roligt svømme til overfalden.
 
Udfordringen bliver endda øget ved at tre af gangene bliver hele "helikopteren vendt 180 grader rundt, så man hænger med hovedet nedad. Det er noget af en oplevelse at blive dumpet ned i vandet - Siddende på hovedet  -  Fastspændt til et sæde  -  Masse udstyr på kroppen  -  Med hjelm og en lille pose at ånde i  -  Fuldstændig umulig at se noget for bobler og den dårlig belysning...... Og samtidig  skal man lige forholde sig roligt..... Slå vinduet ud....... Besindigt kravle ud af vinduet....... Huske at man ikke skal hænge fast i hullet eller miste sin åndepose..... Og så langsomt komme op til overfladen.
 
Når man så tænker på at dette er under kontrolleret forhold. I et bassin med en rimelig temperatur og folk der kan hjælpe dig, hvis det går galt. Hvordan vil det så ikke være, hvis man er langt fra land - Vand temperaturen er omkring 4 grader og alt er kaos. ( Det bliver svært !!! )
 
Bare det vi går igennem på træningen er allerede så udfordrende at en enkelt er sprunget helt fra..... Og der er stadig 2 dages træning tilbage. - Uha-da-da !   

Ingen kommentarer: