torsdag den 30. oktober 2014

Hvor tit skifter du !


Knap hver 5. dansker (17,1 procent) bruger undertøjet mere end 1 dag, før de skifter. Det er særligt tilfældet blandt mænd, hvor det er hver fjerde (24 procent), mens kvinderne er mere omhyggelige med små 9 procent. Det viser en undersøgelse lavet af Samsung, der fremstiller vaskemaskiner, i samarbejde med analyseinstitutet CINT. Skal du så være nervøs for sygdomme eller bakterier efter Roskilde Festival eller en weekendtur i de svenske skove, hvor underbukserne har fået lov at blive på flere dage i træk? Det mener Claus Malta, der er næstformand i Rådet for Bedre Hygiejne, ikke er nødvendigt. - »Så længe vi ikke er ude i ekstremerne, er det altså relativt ligegyldigt. Som mennesker er vi bygget til at være modstandsdygtige over for de potentielle bakterier, der kan komme nede i det område,« siger han. Selvfølgelig med det forbehold, at der ikke er fyldt med efterladenskaber fra toiletbesøg i underhylerne. 

Underbukser spreder sjældent bakterier

Mantraet har ofte lydt, at du bør skifte dine underbukser så ofte, som du skifter karklude. Tekstiler, der bruges i køkkenet, kommer i berøring med flere ting og spreder bakterier, når de flyttes rundt på. Det samme er ikke tilfældet med undertøj, siger Claus Malta.  - »I så fald bør du bekymre dig lige så meget om at skifte din skjorte.« - De bakterier, du har i dine underbukser, er altså ikke værre end dem, du måtte have i resten af din påklædning.  

Vask hellere dine hænder

Det vigtigste råd er, at du bør vaske dine hænder ofte og omhyggeligt, siger Claus Malta og Rådet for Bedre Hygiejne. Særligt når de har været i berøring med de mere private områder syd for navlen, da hænderne ofte kommer i kontakt med ansigtet og andre mennesker. Så må underbukserne komme i anden række.   

( Jeg ved ikke om artiklen har givet mig bedre samvittighed, når jeg engang imellem er tvunget til at beholde underhylerne på i et par deage ( Rejsetid o.l. ) - Men jeg har nok fået et lidt mere afslappet forhold til skifteriet. - Og vask af hænder.... der er jeg i forvejen hysterisk. Så det kan jeg nok ikke gøre bedre ) 

Ingen kommentarer: