lørdag den 11. januar 2014

Noboens skide kat - igen !

 

Inden du begynder at skyde med vand efter naboens kat, er det en god idé at tale med naboen om problemet.Ja - du må gerne gribe vandslangen eller en vandpistol i forsøget på at skræmme naboens kat væk fra din have.
Mange husejere føler sig generet af en kat fra nabolaget. Kattens Værn modtager dagligt opkald om klager over katte pga. alt fra kattepoter i blomsterbedet og kattelort i børnenes sandkasse til ridser i kølerhjelmen og fisk, som jages i havedammen.
Ifølge mark- og vejfredsloven er din nabo, på trods af kattens strejfende natur, forpligtet til at holde den på sin egen grund. Du er derfor i din gode ret til at jage uønskede katte væk.
 
Langt de fleste katte er bange for vand. Det kan derfor være et effektivt middel at sprøjte efter den med fx vandslangen. Katten kan blive så forskrækket, at den holder sig fra at besøge din have en anden gang. Du kan også have held med at hamre to grydelåg hårdt sammen i nærheden af katten. Det kan give den et effektfuldt chok.
 

Må du skyde eller aflive katten?

Mark- og vejfredsloven giver dig ret til på en ’hensigtsmæssig måde’ at fjerne naboens kat fra din grund. Du må dog hverken skyde eller aflive katten med mindre kattens ejer er blevet advaret i løbet af det seneste år. Klager over strejfende katte på din grund skal rettes til politiet, som kan sende en bøde til kattens ejer eller kræve, at katten skal holdes inde eller i løbegård.
 

Snak med din nabo om problemet

Inden du kontakter politiet eller skrider til yderligheder som fx aflivning af katten, anbefaler Kattens Værn, at du går i dialog med katteejeren for at få løst problemet. Da det er ejerens ansvar at holde katten fra din grund og erstatte evt. skader, som katten forvolder, bør det være i din nabos interesse at finde en løsning. Kattejammer, lugtgener fra dominerende hankattes afføring og strinten, slagsmål og uønskede killinger kan man ofte komme til livs ved, at katten – uanset om det er en han- eller hunkat - bliver neutraliseret.

Ingen kommentarer: