torsdag den 16. juni 2016

Undskyld jeg kommer for sent !


Langt de fleste af os har brugt den sætning, men for nogle mennesker bliver brugen af den nærmest kronisk – til stor frustration for deres omgivelser. De, der kommer for sent, behøver dog ikke at være kede af det. At være kronisk forsinket er blot et tegn på, at din personlighed er skruet sammen på en måde, der giver dig en lang række fordele.

Forsinkede er optimister

Typisk er en kronisk forsinket person et B-menneske.   Undersøgelser har vist, at A- og B-mennesker har en forskellig opfattelse af tid.   A-mennesker føler, at et minut er 58 sekunder langt, mens B-mennesker opfatter minutter som 77 sekunder lange.  Altså er de forsinkede mere optimistiske og tror, de kan nå mere, end de kan. De tror, de har bedre tid, end de har.  Udover optimismen er de også bedre til at multitaske. Det viser en undersøgelse fra 2003.


Listen af fordele er lang


B-mennesker har også en række andre fordele:
  • De er bedre til at tilpasse sig til omgivelserne.
  • De er sundere.
  • De er gode til at nyde øjeblikket.
  • De er mere kreative.
  • De tænker mere langsigtet.
  • De nyder generelt livet mere, end A-mennesker gør.
Det afslappede forhold til tid kan dog også have en række ulemper – fx venner, som er trætte af at vente. Men der er håb forude.   Hvis du vil ændre på din kroniske forsinkelse, er der en række ting, du kan gøre. Først og fremmest kan du dele de opgaver, du skal løse, op i mindre dele. Det giver en mere realistisk tidsfornemmelse og får dig til at prioritere din tid bedre.

Ingen kommentarer: