mandag den 27. juni 2016

Pap huset !


Et hus med køkken og badeværelse koster ca. 530.000 kroner.

Hovedingrediensen i et nyt slags hus er pap. 24 lag ganske almindeligt rillet bølgepap, der er limet sammen.   Det lyder måske ikke særlig holdbart eller solidt, men udenpå er pappet isoleret med et vandtæt lag og træpaneler, som beskytter mod vådt vejr.  Denne konstruktion gør Wikkelhouse – som huset hedder – til et utroligt miljøvenligt hus, som kan sættes op på en dag og holde i minimum 50 år.

some_text

Moduler sættes sammen som klodser

Pappet og overlagene bliver sat på et husformet rammemodul, som er 1,2 meter bredt og vejer 500 kg. Beboerens fantasi afgør, hvor mange elementer huset skal bestå af – og dermed hvor langt huset skal være.   Husene kan nemt blive store nok til både at indeholde køkken, bad, soveværelse og en stue med brændeovn.

Huset er 100% genbrugeligt

Folkene bag Wikkelhouse har brugt fire år til at bl.a. at lave en konstruktion, så pappet nemt kan vikles rundt om rammerne. Huset er 100% genbrugeligt, så det er – naturligvis – miljøvenlig lim, der bruges til at holde de 24 lag pap sammen.  De i alt 26 lag – inklusive det vandtætte lag og træet – er en utrolig robust sandwich, som også er imponerende isolerende for vind og vejr.   Modulerne kan let kobles af og på, hvis beboeren enten ønsker et større eller mindre hus. Og ud over at være 100% genbrugelig, så er Wikkelhouse også tre gange mere miljøvenligt end et almindeligt hus.

Ingen kommentarer: