tirsdag den 21. juni 2016

Billige løbesko !


Det kan være sjovt at gå i løbebutikker og få lavet en løbetest og se på de seneste nye modeller af løbesko. Men er du en almindelig motionist uden skader eller andre særlige behov, så er det både billigst og bedst i forhold til skadesrisikoen at købe nye løbesko af samme mærke og model, som du tidligere har haft. Hjemmesiden RunRepeat.com samler brugeranmeldelser af løbesko, og hjemmesiden har i dag udgivet en analyse af 183.911 priser på løbesko.
 
Konklusionen er, at man som forbruger i snit kan spare 38 procent ved at købe sine løbesko online, og yderligere 19 procent hvis man vælger sidste års model. Læs også: Seks gode råd, når du køber løbesko - Formålet med undersøgelsen er at oplyse løbere om de muligheder, der findes, når man skal handle løbesko. Jeg ønsker ikke, at alle køber løbesko online, men jeg ønsker, at løbere køber løbesko efter deres behov. Ikke alle har behov for specialvejledning i en løbebutik, siger Jens Jakob Andersen, der står bag RunRepeat.com.
 

Lave priser online i nabolande

Selv om han er dansker, så er analysen baseret på priser fra det amerikanske marked. Men konklusionerne er sammenlignelige med det danske og europæiske marked ifølge Jens Jakob Andersen. Læs også: Billige løbesko gør dig mere tilfreds end dyre - Set fra forbrugerens side er der en endnu større fordel ved at være dansk end amerikansk, da man med lethed kan handle i andre europæiske lande. Hyppigst anvendt af danskerne er England og Tyskland, hvor priserne på løbesko ofte findes til det halve af prisen i Danmark, siger han.
 

Undgå skader ved at købe samme model

Udover at spare penge kan der også være andre fordele ved ikke at købe den seneste nye model. Danske forskere har lavet samarbejdet Runsafe, hvor de undersøger, hvordan løbere undgår skader, og hvordan forskellige løbesko påvirker risikoen for skader. Ifølge forskerne er der intet belæg for, at det giver mindre risiko for skader for løbere uden skadesproblemer at købe specielle løbesko med særlig støtte. Til gengæld er der øget risiko for skader, hver gang man skifter mærke og model af løbesko. - Mit råd er, at du skal købe den sko, som passer, og som du kan lide at løbe i. Og går det fint uden skader, så køb samme model igen, siger overlæge Steen Rasmussen fra Aalborg Universitetshospital og Runsafe.

Ingen kommentarer: