søndag den 26. juni 2016

Kærlighed til din hund !

Bambi-øjne og et slik i ansigtet er ikke nødvendigvis tegn på, at din hund elsker dig for dine kærlige krammeture.  Faktisk er det tegn på det stik modsatte, skriver professor og hunde-adfærdsekspert Stanley Coren fra University of British Columbia i Psychology Today.  Hans foreløbige undersøgelser viser, at 81,6% af hunde udviser tegn på ubehag, når de bliver krammet.


Hunde til ejere: Fri os fra knus!

Den canadiske hundeekspert indsamlede 250 tilfældige billeder af hunde, der får knus, fra Google og Flickr. Fotografierne blev undersøgt for ét eller flere tegn på hunde-ubehag:

Fotos: Flickr / Peter Kemmer / Humane Society of Greater Rochester

● 1: Sænkede ører.


● 2: Bambi-øjne eller “halvmåne-øjne”, hvor det hvide ses i øjenkrogen.


● 3: Bortvendt hovede, nogle gange med helt eller delvist lukkede øjne.


● 4: Snude-slikning og ansigts-slikning (på krammeren).

Undersøgelsen afventer endnu fagfællebedømmelse og skal derfor tages med et vist forbehold, men resultaterne er umiddelbart klare:    7,6% af hundene så afslappede og glade ud på billederne, 10,8% virkede ligeglade eller havde et tvetydigt udtryk, mens hele 81,6% udviste ovenstående tegn på stress, ængstelse og uro.


Knus får hunde til at føle sig fastlåste

Professor Coren mener, at krammeriet får hundene til at føle sig fastlåste og indesluttede, hvilket går imod deres natur og gør dem stressede.  - ”Hunde er oprindeligt sky og flygtige dyr, som er designede til at løbe hurtigt. Når de oplever stress og trusler er deres første forsvarsmekanisme ikke at bruge tænderne, men at flygte,” forklarer han.  Hundekesperten pointerer også, at det er en særligt dårlig ide for børn at kramme hunde, da børn ikke er i stand til at aflæse dyrs signaler.   - ”Hvis hunden bliver ængstelig og urolig nok, kan den finde på at bide,” siger Coren.

Ingen kommentarer: