tirsdag den 8. marts 2016

Hold dine private mails... private !

Ansættelsesret: Rasmus Lund, advokat, Delacour, og Niels Mathiassen, advokat (L), teamleder, Delacour, skriver: "En arbejdsgiver har ret til at læse en ansats arbejdsrelaterede mails, men hvad med de private e-mails? De fleste tror formentlig, at de private e-mails er beskyttet. Arbejdsgivers læsning af private e-mails har da også som udgangspunkt været betragtet som et brud på brevhemmeligheden efter straffelovens regler.
 
En ny dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol åbner imidlertid op for, at en arbejdsgiver også kan læse private emails i særlige tilfælde. I den konkrete sag havde en medarbejder anvendt arbejdsgiverens it-systemer til privat brug i strid med virksomhedens interne regler herom.
 
Der er som udgangspunkt ikke er noget i vejen for, at en arbejdsgiver nærmere bestemmer, hvordan ansatte skal håndtere privat brug af f.eks. e-mailkonti tilknyttet virksomheden. Dette følger af arbejdsgiverens ledelsesret.
 
Afgørende for, om en arbejdsgiver kan sanktionere en overtrædelse, er dog, at medarbejderen forinden er bekendt med virksomhedens interne retningslinjer på det pågældende område, og at den ansatte ikke er i tvivl om den alvorlige konsekvens ved overtrædelsen af disse."
 
Helt principielt er det "dumt" at blande sine private mails med virksomhedens mails. Her burde man selv sætte en firewall, så der ikke opstår misforståelser. At blande tingene skaber også en glidebane ud mod at man begynder at blande arbejdesopgaver/privat opgaver - At arbejdstid ig privattid bliver blandet iog i sidste ende et problem der kan skabe arbejdsstress og problemer med at registrerer egentlig arbejdstid.
 
Brug din private mail. Brug den mest mulig i fritiden og skal man endelig bruge den på arbejde, så prøv om det er muligt at bruge din private mail på din private telefon. 

Ingen kommentarer: