tirsdag den 22. marts 2016

Blondine dum !


Stereotypen om den dumme blondine kan nu officielt droppes. Et studie af over 10.000 amerikanere viser, at kvinder med en naturlig blond hårfarve har en 3 point højere gennemsnitlig IQ end andre kvinder. Det skriver PsyPost.org.
 
Studiet er publiceret i tidsskriftet Economics Bulletin. Hovedforfatter af studiet Jay Zagorsky mener, at stereotypiseringen af blondiner bør tages alvorligt. - »Forskning viser, at stereotyper ofte har en indvirkning på jobansættelse, forfremmelse og andre ting. Dette studie giver bevis for, at der ikke burde være nogen diskrimination mod blondiner baseret på deres intelligens,« siger Jay Zagorsky, forsker ved Ohio State University, til PsyPost.org.
 
Studiets data er gravet frem fra en national spørgeskemaundersøgelse fra 1979, hvor 10.878 hvide amerikanske kvinder mellem 14 og 21 år tog den samme IQ-test, som Pentagon bruger på soldater. I 1985 blev deltagerne spurgt om deres naturlige hårfarve. Resultaterne viste, at blondiner havde en gennemsnitlig IQ på 103,2, hvor den lå på 102,7 for brunetter, 101,2 for rødhårede og 100,5 for sorthårede.
 
»Jeg tror ikke, man kan sige med sikkerhed, at blondiner er klogere end andre, men man kan i hvert fald sige, at de ikke er dummere,« siger Jay Zagorsky til PsyPost.org.
Studiet kan ikke svare på, om der er genetisk sammenhæng mellem hårfarve og intelligens. Men Jay Zagorsky fandt en ting, der måske kan forklare, hvorfor blondiner har lidt højere intelligens.
Kvinderne med blond hår har nemlig større sandsynlighed for i 1960'ernes USA at være vokset op i et hjem med mere læsemateriale og derved mere intellektuel stimulation, mener han.

Ingen kommentarer: