onsdag den 30. marts 2016

En forstyrret hverdag !

En person ansat i et videnjob bliver i gennemsnit forstyrret 17 gange på en dag. Det er et problem for produktiviteten, da undersøgelser har vist, at det tager op til 23 minutter at genvinde koncentrationen igen. Kollegaers fortyrrelser topper listen, men også emails og møder har en forstyrrende effekt. "For virksomhederne betyder det, at output bliver lavere.
 
De ender med at tjener færre penge," siger Bjørn Ekner, som er senior director i global product marketing hos Jabra. Storrumskontorer er en af de store syndere, men kun fordi der ofte mangler spilleregler. De tjener til at styrke sammenholdet, hvis reglerne bliver overholdt.
 
 
Åbne kontorer og kultur, hvor det nærmest er et mantra at tingene skal diskuteres her og nu er en stor del af problemet. Hvem kender ikke fracerne: Ring i stedet for at skriv - Face to face er bedere end mails - Sig det med det samme, så bliver det mere autentisk - Få det sagt med det samme, så det ikke fylder )
 
Alt sammen noget der skyder en kile ind mellem det man har planlagt som dagen output, og det der reel kommer ud af dagens arbejde. Opgaver bliver forstyrret og det man pludselig bliver involveret i, bliver bestemt heller ikke udført på et niveau som det måske fortjente, da det jo kom ind som en forstyrrende ting.
 
Testen
 
Vi mangler en respekt for at folk skal have ro til arbejdet. Og at det man har planlagt også bliver det man som organisation holder fast i. Den simple test - som alle kan gøre - til enhever tid er:
 
Sidst på din arbejdsdag, laver du en kort liste over de ting der har forstyrret dig med i dag, og sammenligner med din job beskrivelse og dine Performance agreement. Hvis der bare en 25 % af opgaverne, der ligger udenfor, så er du ramt af forstyrrelser der gør at du ikke er dine penge værd. - Og det holder ikke i længden. Hverken for dig eller din arbejdsgiver.

Ingen kommentarer: