tirsdag den 15. marts 2016

22 millioner er mange penge !


Det var en meget tilfreds statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i sidste måned betegnede det som en sejr for Danmark, at vi nu kan få lov til at indeksregulere den danske børnecheck. "Vi får løst et kæmpe dansk problem," sagde Lars Løkke Rasmussen, som i mere end to år havde kæmpet imod østeuropæeres ret til en fuldfed dansk børnecheck.
 
Men nu viser nye beregninger fra tænketanken Kraka, at det er yderst beskedent, hvad der er sparet for statskassen ved en kommende indeksering. Hvis indekseringen bliver en realitet, vil det betyde, at det beløb vil falde til 17 millioner kroner. Det vil sige en besparelse på omkring 22 millioner kroner, afhængig naturligvis af, hvor mange der fremover kommer til Danmark for at arbejde.
 
"Det handler ikke om økonomi men om rimelighed. En børnecheck skal gå til dine børn og de udgifter, der er forbundet med at have børn, og det er nu engang billigere at have et barn i Rumænien end i Danmark," siger Venstres politiske ordfø rer, Jakob Ellemann-Jensen.
 
Det burde endda ikke bare være rimelighed, der skal begrunde en sådan ændring. Det er hele holdningen til, hvordan vi som samfund skal bruge penge. Det er som om at 22 millioner ikke er noget særlig at tale om. ( Måske ikke set i den store statskasse udregning )
 
MEN for den almindelige borger, som betaler skat af sin totale indkomst er det RIGTIG MANGE PENGE. Og måske er det netop det at beløbet er "så lille" at man kan forholde sig til tallet.
 
Hvis vi regner det om til noget endnu mere jordnær, så er det ca. 50 lønninger til hjemmehjælpere, som nu kunne øge hjælpen til vores ældre. Eller det er den årlige skattebetalingen fra omkring 100 familier. ( Det en næsten der samme som bor i min lille bydel )
 
Derfor er 22 millioner også penge og derfor skal vi regulerer de steder, hvor det er rimeligt. Jeg kan blive noget så harm over de mennesker der griner af 22 millioner.... Især når det er vores fælles kasse der skal betale.

Ingen kommentarer: