tirsdag den 4. august 2015

Tilfreds eller ikke tilfreds !

En stor undersøgelse af Eurostat om danskernes tilfredshed med deres arbejde, viser bl.a. at danske mænd arbejder ifølge eget udsagn mere end kvinderne. Det er således primært mænd, der oplyser, at de arbejder mere end 37 timer om ugen. Undersøgelsen viser i øvrigt, at ni ud af ti beskæftigede er tilfredse med deres nuværende arbejdstid. 9 procent af mændene ville gerne arbejde enten mere eller mindre. Det samme gælder 12 procent af kvinderne. Resultaterne viser, at de erhvervsaktive danskere er godt tilfredse med livet. Sammenlignet med vores europæiske naboerne ligger vi på en andenplads lige efter Finland.
 
Jeg tror den megen snak om lange arbejdsdage, blanding af fritid og arbejde samt en arbejdsforståelse, som gør at man føler sig tvunget til at arbejde hele tiden - ofte er en ting inde i hovedet på os selv som medarbejdere. OK - Der er folk der bliver presset af deres arbejdsgiver, men jeg ser mest at folk selv sætter barren højere end deres arbejdsgiver, og derfor kommer i en vanskelig situation.
 
der er nok ingen klar løsning for at komme ud af kniben, men en mere realistisk holdning til, hvad man kan præsterer i forhold til det man tror man skal præsterer er nok en god vej frem.

Ingen kommentarer: