fredag den 21. august 2015

Beijing i røg og damp !


Samme sted.... Med og uden smog !
Smoggen hænger som en tyk sky hen over Kinas hovedstad, Beijing. Indbyggerne bevæger sig igennem millionbyen med masker i et forsøg på at undgå den forurenede luft.
Hver dag er luftforureningen skyld i 4.000 dødsfald i verdens befolkningsrigeste land, og hver sjette dør for tidligt på grund af forureningen, viser ny forskning ifølge avisen The Independent.
 
Fysikere ved Berkeley-universitetet i Californien har beregnet, at i omegnen af 1,6 millioner mennesker hvert år dør i Kina på grund af problemer med hjerte, lunger og slagtilfælde, der kan tilskrives den utroligt forurenede luft. Særligt udledningen fra landets kulkraftværker er den store synder, fremgår det af studiet. Ifølge forskningslederen på projektet, Robert Rohde, bor 38 procent af den kinesiske befolkning i et område, hvor luftkvaliteten er på niveau med det, som amerikanerne betegner som usund. - Det er et utroligt højt tal, siger Robert Rohde til avisen og fortæller, at nogle af de værst ramte områder i landet ligger umiddelbart sydvest for Beijing.
 
Virkelig noget at tænke over næste gang jeg passerer gennem Beijing. Min eneste trøst er at jeg kun er der på gennemrejse. Tænk hvis det var ens hjem !

Ingen kommentarer: