tirsdag den 28. august 2012

Landmænd og deres dræbermaskiner !

I øjeblikket er der en voldsom trafik af landmænd på landevejen. Høsten er på vej i hus, så det er jo naturlig nok.
Men det som virkelig irriterer mig er den sløset omgang med sikkerheden, som rigtig mange landmænd lægger for dagen. Jeg har set uhyrlige eksempler. Manglende lys - Manglende bremser - Manglende udsyn - Slingrende kørsel og uforsvarlig læsning. ( Se billedet: Vognen slingrede mindst en meter til hver side på grund af dårlig sporing - Og balleren på vognen vippede med i samme takt. Vognen havde ingen lys overhovedet. Og chaufføren kunne ikke se en pind bagud ) - Når man nu tænker på alle de krav der er til lastbil transport. - Der skal ikke meget skæv læs til før reglerne for special transport træder i kraft. Med alle de ekstra foranstaltninger det kræver. - Så er det horribelt at se hvordan landmænd - Den ene gang efter den anden er totalt ligeglad med sine med trafikkanter. At traktor chaufføren også tit taler i telefon, eller har et barn presset ned mellem døren og sædet gør ikke sagen bedre.
Her ville det være på sin plads at give klip i kørekortet. Intentionen i loven om klip i kørekortet er netop at ramme dem, som sætter andres liv i fare. Her er der virkelig noget at tage fat på. Opfordringen kunne være at politiet laver en landsdækkende razzia i høsten 2013. Og allerede nu reklamerer ud om tiltaget. Indsatsen samt de klip det kunne give vil nok fjerne de værste " Farmer-killer" fra landevejen.
.... At arbejdet på landet ligger mellem de aller farligste arbejdspladser, når man taler om arbejdsulykker, behøver jo ikke smitte af på den uskyldige bilist.

Ingen kommentarer: