mandag den 30. maj 2011

Prisen på kødet !

Var i dag til netværksmøde ved DNV. Her gav en arbejds miljøchef fra en af de store slagterier, historien om deres projekt indenfor nedbringelse af arbejdsulykker. Man kunne sige at virkemidlerne ikke var meget forskellig fra det vi andre bruger og at der ikke var megen nyt at hente. ( Hun havde også problemer med at få ledelsen til at gå hel hjertet ind i sagen, og hun havde også problem i skæringsfladen mellem arbejdsmiljø og produktion )



MEN....... en af de helt store overraskelser, og noget jeg helt sikker vil tænke over næste gang jeg er ved købmanden, var at de havde opgjort deres omkostninger i forhold til arbejdsulykker og lagt dette tal op mod produceret antal kilo kød.



For hver gang de producerer 1. kg kød bruger de 0,90 kr. til at dække arbejdsulykker....



Hold da op...... I en verden hvor vi taler om ansvarlighed - CSR - Etisk profilering - og hvad ved jeg. Så giver denne oplysning en Aha oplevelse. Og noget at tænke over, når man rækker ud efter ribbenstegen i køledisken. Og så er det endda et Dansk slagteri. Hvordan mon det står til på de tyske - polske slagterier. Eller hvor vi ellers får vores kød fra.

Ingen kommentarer: