lørdag den 7. maj 2011

Fransk bluff i særklasse !

Jeg sad virkelig og krummede tæer, da vi spiste på vores hotel i Beijing. Restauranten havde inviteret en fransk kok til at gæsteoptræde. Arrangementet var reklameret ud og der var en masse kinesere der havde bestilt bord til denne event. Kokken var fransk ( Ingen tvivl om det ) - Der var fransk/kinesisk flag på bordene og der var dækket op med mængder af bestik - glas og tallerkner på alle pladser. ( Hvilket er meget ukinesisk ) - Der var også 5 tjenere med i stive uniformer. Men det de præsterede var ynkelig. Tjenerne løb rundt og knejsede med nakken, for at se fornemme ud og kokken var i jakkesæt med medaljer om halsen. Og da han endelig skulle vise sine færdigheder, tog han lidt ananas i skiver, stegede dem på en pande sammen med en stor portion sukker og vanilje Og så flamberede han dem med Barcardi rom. Kineserne var ved at falde i svime over dette stunt. Og det blev da også udført med en tryllekunsters forførende bevægelser. ( Men det var basisk set det samme man gør ved en havefest, når man lige smider lidt stærk spiritus på den helstegte pattegris. Her er der ingen de klapper. De nærmest råber på en ildslukker ) - Det er simpelhen ren udnyttelse af kineserne, når man giver dem dette indtryk af Europæisk højrøvethed og samtidlig flår dem for en formue. ------ Vi fik hotellets buffet, den var mere varieret, og flot anrettet og den lugtede ikke af " fisefornem".

Ingen kommentarer: