fredag den 4. september 2015

Triathlon som folkesport !


I 1978 blev verdens første Ironman afholdt på Hawaii med 15 deltagere, der som en udfordring ville kombinere Hawaiis tre hårdeste løb: 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42 km løb. Siden er interessen for ekstremsporten vokset støt i hele verden, og især de seneste år er sporten eksploderet i Danmark. Ifølge Ironman-koncernen, der arrangerer løb over hele kloden, så er Danmark nu det land i verden med flest Ironman-deltagere i forhold til indbyggertallet.  - Danmark er i udlandet generelt kendt som en fitness-nation, hvor mange er i god form. Og efter de seneste års strømning med flere maratonløb og ultraløb har mange nu også fået øjnene op for triatlon og Ironman, siger Thomas Veje Olsen, der er direktør for Ironman Danmark.
 

 

Også kortere triatlon er populær

Det er dog ikke kun den lange Ironman-distance, der er populær. Generelt oplever triatlonsporten en voldsom vækst. Fra 2009-2014 er antallet af medlemmer i triatlonklubberne firedoblet til 8.160 medlemmer. Og der sker også en stor vækst inden for den helt korte triatlon-distance kaldet 4:18:4 – 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb.
 
 

Triatlon kan blive en folkesport

Alene de seneste dage har over 5.000 motionister deltaget i 4:18:4-løb i København som opvarmning til dagens løb. - Det er lidt unikt for Danmark, at det er lykkedes at få så stor bredde i triatlon. I mange andre lande er triatlon kun lange distancer for supermotionister. Men vi håber, at triatlon kan blive en folkesport i Danmark, siger Thomas Veje Olsen.- Den meget voldsomme vækst, som vi har oplevet de seneste år, flader nok ud. Men det er vores forventning, at sporten vil blive ved med at udvikle sig positivt.
 
 
Største Ironman-lande
De fem lande med flest deltagere til officielle Ironman-stævner pr. million indbyggere i 2014:
1. Danmark: 802
2. Luxembourg: 498
3. Norge: 346
4. Schweiz: 295
5. Østrig: 284
Kilde: World Triathlon Corporation, der har rettighederne til alle officielle løb, der er navngivet Ironman
 

Ingen kommentarer: