tirsdag den 16. april 2013

Ud over kanten i Billund !

Som professionel arbejdsmiljø-nørd er det nok svært ikke at have et vågen øje med de forskellige fare som er omkring éen - Ikke at det forfølger mig som en tvangstanke, men jeg kan ikke lade være med at tænke "fare" når jeg ser noget der kunne gå galt.
Indenfor arbejdsmiljøloven er der mange regler og forordninger, som gør at næsten alle tænkelige opsætninger af en arbejdsplads kan læne sig op af reglerne og derved blive sikker. - En af de meget brugte regler ( Og med rette, da der er rigtig mange fald fra et niveau til et andet ) er reglerne om rækværk / gelænder på gangbroer og stilladser. - Populært siger man, at der skal være en faldbeskyttelse for hånd og knæ. - Den regel har nok beskytte og reddet rigtig mange for at få alvorlige arbejdsskader i Danmark.
Derfor var det også lidt af en øjnåbner at komme forbi en bro ( Se billedet ) som ikke havde et gelænder i den ene side. Broen findes i Skulpturparken i Billund. Den er selvfølgelig kunstrisk flot og der er nok også tænkt kreative tanker omkring udformningen. Men sikkerhed har ikke været med i tankerne. Var man uheldig at komme for tæt på kanten, ville man falde 1 meter - ned i en lille å. Jeg så helt aktuel en cyklist, som var under 5 centimeter fra kanten. Og blikket i kvindens øjen var tydeligt et signal om at hun ikke havde set faren før hun nærmest kørte på kanten af broen.

Ingen kommentarer: