søndag den 21. april 2013

Bedst arbejdsmiljø for mine kollegaer !

LM Wind Power har udviklet en ny type vingemaling, der indeholder markant mindre styren end lignende produkter på markedet. Den nye vingemaling har halveret styrenudledningen i LM Wind Powers produktion og reduceret lugtgenerne væsentligt. I over to år har LM Wind Power arbejdet på at udvikle en ny type vingemaling med lavt styrenindhold. Udviklingen er sket i et tæt samarbejde med den globale kemivirksomhed Scott Bader.
Den nye type vingemaling er dyrere at anvende i produktionen, men ekstraomkostningen er dog givet godt ud ifølge Richard Bevan, der er VP Global Manufacturing hos LM Wind Power. Virksomheden går nemlig ikke på kompromis, når det handler om at sikre medarbejderne det bedst mulige arbejdsmiljø: - Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores arbejdsmiljø og samtidig uddanne medarbejderne til at tage de rette forholdsregler. Styren anvendes i mange industrier og har tidligere været i søgelyset for at være sundhedsskadeligt, men med omfattende ventilation, og klare regler for håndteringener der ingen sundhedsrisiko ved at arbejde med styren. Vi søger dog hele tiden efter nye måder at mindske mængden af kemikalier i vores produktion yderligere, og den nye lav-styren maling har medført en betragtelig reduktion, fortæller Richard Bevan, VP Global Manufacturing hos LM Wind Power.
 
Kompleks produktudvikling
Det har været en tidskrævende og kompleks proces for LM Wind Power at udvikle den nye vingemaling, der er et centralt element i produktionen af en vindmøllevinge. Derfor var det nødvendigt med mange tests i både laboratoriet og i produktionen før, at den nye vingemaling nye maling var klar til brug på virksomhedens 12 fabrikker verden over. Dan Lindvang, der er ansvarlig for implementering af vingemalingen i LM Wind Powers produktion fortæller, at virksomheden helst brugte vingemaling helt uden styrenindhold. Det er imidlertid ikke en forsvarlig løsning på nuværende tidspunkt: - Ideelt set udviklede vi en vingemaling helt uden styren, men det ville på nuværende tidspunkt betyde, at vi skulle bruge en række andre kemikalier, som vi slet ikke ved nok om, hvilket derfor ville medføre helt andre problemer. Vi har i stedet valgt at forbedre vores arbejdsprocesser og materialer yderligere og dermed sikre et endnu bedre arbejdsmiljø for de ansatte her og nu, udtaler Dan Lindvang, Senior Manager for Global Equipment Engineering hos LM Wind Power. Den nye vingemaling kræver ikke ændringer i LM Wind Powers produktionsprocesser, da malingen har de samme egenskaber og hærdningstid som andre vingemalinger. 
 

Ingen kommentarer: