torsdag den 11. april 2013

LEGO i stjernekrig med Istanbul !

Vi står ved produktet. Så kontant lyder svaret fra den danske legetøjsgigant Lego, der er under pres fra en tyrkisk kulturforening i Østrig, Türkische Kulturgemeinde in Österreich, for at fjerne et omstridt stykke legetøj fra markedet. 

Det drejer sig om legetøjet Jabba's Palace fra virksomhedens Star Warsserie, der ifølge den østrigske forening ligner den berømte Hagia Sophiamoské i Istanbul. Af britiske medier fremgik det i weekenden, at Lego skulle have indvilget i at trække produktet af markedet for at efterkomme foreningens kritik, og det fik endda en talsmand fra foreningen til at udtrykke stor tilfredshed med beslutningen. Hos Lego afviser man dog den udlægning. »Vi er kede af, at de har misforstået produktet, men det er ikke korrekt, at det bliver taget af markedet af den grund. Vi står ved produktet, der udspringer af en fiktiv verden,« siger Legos pressechef Roar Rude Trangbæk. Kilde: Jyllands-Posten 

( Her har LEGO min fulde støtte. Principielt er det næsten umulig at lave et eller andet design, der overhovedet ikke ligner noget som helst. Så allerede her er missionen næsten umulig for LEGO. Dernæst er det jo næsten et must, at legetøj har en eller andet sammenhæng med virkeligheden, uden at ligne den på en prik - Og sidst, men ikke mindst, så skal LEGO ( Eller for den sags skyld alle andre ) ikke lade sig tryne af folk der enten er protektoratiske eller bagudstræbende. Så ville alt udvikling jo gå i stå. )

Ingen kommentarer: